SMS-tjänst

För förbättrad kommunikation och möjlighet att nå de som direkt påverkas av en störning använder Älmhults kommun sig av en SMS-tjänst. Tjänsten gör att du snabbt får ett sms med information om du drabbats av exempelvis en vattenläcka.

Älmhults kommun och ElmNet AB använder tillsammans tjänsten som används bland annat vid planerade vattenavstängningar samt vid akuta vattenläckor. Det gör att om vattnet stängs av på en specifik gata, eller i ett bostadsområde, är det möjligt för oss att skicka information via SMS endast till de som bor där. Syftet är att förbättra vår kommunikation med invånarna så att vi både når rätt personer och blir snabbare.

Vi använder SMS-tjänsten för att informera om:

  • Akuta driftstörningar, exempelvis vattenläckor.
  • Planerade driftstörningar, exempelvis vattenavstängningar.
  • Föroreningar i dricksvattnet.
  • Driftstörningar i fibernätet

SMS-tjänsten användas inte för någon form av försäljning eller marknadsföring.

Vilka får sms?

Om du är folkbokförd i Älmhults kommun samt har en telefon som är registrerad på samma adress kommer automatiskt våra SMS-utskick till din telefon. Sms skickas till mobilnummer som är registrerade på personer över 16 år i hushållen inom det aktuella området. Alla telefonnummer hämtas från register från Bisnode, uppgifterna lämnas inte ut till någon. 

För dig som inte har en mobiltelefon

Om du som får ett utskick från systemet inte har en mobiltelefon kommer SMS:et att skickas och läsas upp som ett röstmeddelande i din fasta telefon istället. Röstmeddelandet kommer från ett 08-nummer.

Om du inte får några SMS idag - så registrerar du dig

Om du till exempel har en jobbtelefon eller hemligt nummer kan du fylla i dina uppgifter i formuläret här.länk till annan webbplats När du gjort det får du en engångskod till din mobiltelefon. Skriv koden i rutan som kommer upp, så kommer du vidare till en ny sida där du enkelt kopplar din bostadsadress till ditt mobilnummer.

Vill du inte ha information via SMS vid störningar kan du fylla i formuläret härlänk till annan webbplats så tar vi bort dig från listan.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.