Korttidsboende

På ett korttidsboende bor du tillfälligt för att få stöd med rehabilitering, behandling eller boendeplanering. Korttidsboende finns på Almgården i Älmhult.

Du kan få korttidsboende efter du varit på sjukhus för att få återhämtning innan du kommer hem till ditt vanliga boende. På Almgården kan korttidsvård beviljas av olika skäl utöver rehabilitering, till exempel som avlastning för anhöriga eller vid vård i livets slut.

Korttidsboende på Almgården

På Almgårdens korttidsboende finns 19 rum med egen toalett och pentry med kylskåp. Boendet har en egen gymnastiksal och ett stort allrum med kök och matplats samt TV-hörna.

Personalen arbetar i team bestående av undersköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut. Vid behov finns läkare tillgänglig. Rehabiliteringen planeras efter dina behov och mål i samarbete med biståndshandläggare. Ditt behov av stöd utvärderas under din tid på korttidsboendet.

Hemgångsteam

Du kan få stöd från hemgångsteamet med framförallt rehabilitering och träning under den första tiden hemma efter exempelvis en sjukhusvistelse eller om du varit på korttidsboende. Hemgångsteamet består av undersköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, biståndshandläggare och sjuksköterska. Tillsammans med teamet gör ni en plan för rehabiliteringen utifrån dina förutsättningar.

Hemgångsteamet arbetar måndag-fredag klockan 07.00-21.00, om du behöver av stöd och hjälp nattetid finns nattpatrullen.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.