Nya Haganäsbadet

Haganäsbadet renoveras nu till en helt ny simhall med multibassäng, bubbelpool, 25-meters bassäng och barnland.

Nya Haganäsbadet beräknas öppna i slutet av augusti 2020.

Den nya simhallen kommer att få:

  • En multibassäng som är höj- och sänkbar med vattenaktiviteter för alla åldrar. Den blir 12,5x8 meter stor. Vattnet i bassängen får en temperatur på cirka 32 grader.
  • En bubbelpool, med vattentemperatur på cirka 34 grader.
  • Ett barnland.
  • En 25-meters bassäng med sex banor.
  • Ny vattenrening
  • Renovering av befintliga omklädningsrum samt nya omklädningsrum
  • Ny cafeteria

Inställd sommarsimskola 2020

Älmhults kommun har efter genomgång av läget tvingats fatta beslut om att ställa in sommarens simskola för barn som fyller 7 år och uppåt. Anledningen är konsekvenser av det pågående coronaviruset, covid-19.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att anpassa träning är svårt att anpassa i grundlektioner i simning med så unga barn som bara har lite eller ingen erfarenhet. Och där vatten kan vara skrämmande.

– Närhet och ögonkontakt är två mycket viktiga delar i att skapa trygghet för att våga lära sig. Vi är givetvis mycket ledsna över detta men säkerhet och hälsa är av högsta prioritet, säger Linda Lörincz, tf. fritidschef Älmhults kommun

– Sommarsimskolan är en omtyckt aktivitet i Älmhult men vi råder inte över det som händer i vår omgivning just nu. Att lära sig simma kräver trygghet och vi kan inte ge närhet och trygghet med 1,5 m avstånd. Likaså i bussarna hit och i duschar och omklädningsrum blir det svårt när grupperna är stora, berättar Linda.

Datum: 2020-04-28

Mer information om Haganäsbadets renovering

Invigning av simhallen är planerad till 22 Augusti 2020. Kort därefter öppnas hallen för allmänheten. Mer info kommer.