Nya Haganäsbadet

Haganäsbadet renoveras nu till en helt ny simhall med multibassäng, bubbelpool, 25-meters bassäng och barnland.

Nya Haganäsbadet beräknas öppna i slutet av augusti 2020.

Den nya simhallen kommer att få:

  • En multibassäng som är höj- och sänkbar med vattenaktiviteter för alla åldrar. Den blir 12,5x8 meter stor. Vattnet i bassängen får en temperatur på cirka 32 grader.
  • En bubbelpool, med vattentemperatur på cirka 34 grader.
  • Ett barnland.
  • En 25-meters bassäng med sex banor.
  • Ny vattenrening
  • Renovering av befintliga omklädningsrum samt nya omklädningsrum
  • Ny cafeteria

Inställd sommarsimskola 2020

Älmhults kommun har efter genomgång av läget tvingats fatta beslut om att ställa in sommarens simskola för barn som fyller 7 år och uppåt. Anledningen är konsekvenser av det pågående coronaviruset, covid-19.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att anpassa träning är svårt att anpassa i grundlektioner i simning med så unga barn som bara har lite eller ingen erfarenhet. Och där vatten kan vara skrämmande.

– Närhet och ögonkontakt är två mycket viktiga delar i att skapa trygghet för att våga lära sig. Vi är givetvis mycket ledsna över detta men säkerhet och hälsa är av högsta prioritet, säger Linda Lörincz, tf. fritidschef Älmhults kommun

– Sommarsimskolan är en omtyckt aktivitet i Älmhult men vi råder inte över det som händer i vår omgivning just nu. Att lära sig simma kräver trygghet och vi kan inte ge närhet och trygghet med 1,5 m avstånd. Likaså i bussarna hit och i duschar och omklädningsrum blir det svårt när grupperna är stora, berättar Linda.

Datum: 2020-04-28

Tillbyggnaden och renoveringen av Haganäsbadet pågår - fler åtgärder i 25-metersbassängen

Efter att den stora bassängen varit fylld med vatten har det kommit fram mindre angrepp som nu behöver åtgärdas. Det innebär att vi kommer tömma bassängen igen för att göra en behandling av vissa svetsfogar. Åtgärderna kommer att starta efter midsommar och pågå cirka en vecka.

Vi arbetar för att kunna öppna i slutet av augusti 2020. Öppningen är dock beroende av hur situationen utvecklas med coronaviruset och covid-19. Vi uppdaterar informationen här på webben efterhand.

Datum: 2020-06-17