Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Studera till lärare med lön

Nu kan du som vill bli lärare studera med lön. Älmhults kommun erbjuder chansen att jobba som lärare på halvtid och samtidigt läsa på Högskolan Kristianstad vid en ny form av lärarutbildning. Du studerar med lön och får praktiska erfarenheter hela vägen till en grundlärarexamen.

Högskolan Kristianstad har tillsammans med kommuner i Skåne, Blekinge och Kronoberg tagit fram ett utbildnings- och arbetskoncept där vi kan ge dig en unik möjlighet att läsa till lärare med månadslön.

Älmhults kommun erbjuder 2021 två platser för dig som vill läsa en arbetsintegrerad lärarutbildning och samtidigt arbeta på en av våra grundskolor. En plats är förlagda i årskurs 4-6 på Elmeskolan och en plats i årskurs 7-9 på Linnéskolan. Låter detta intressant?

Vårt erbjudande

  • Du kan finansiera dina lärarstudier.
  • Du blir en av de första i södra Sverige som tar lärarexamen med den unika kompetens som denna kombination ger.
  • Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.
  • En unik möjlighet att kunna förankra dina studier med verksamheten på skolan, samtidigt som du tar med dig erfarenheter från ditt arbete som lärare till studierna vid högskolan.
  • Du kan ansöka om studiestöd från CSN.

Utbildningens innehåll

Utbildningen för årskurs 4-6 omfattar 240 högskolepoäng och för årskurs 7-9 270 högskolepoäng. Din utbildning leder till en grundlärar- respektive ämneslärarexamen på avancerad nivå för årskurs 4-6 respektive 7-9. Läs mer om utbildningarnas innehåll under fliken dokument eller på Högskolan i Kristianstad. Länk till annan webbplats.

Så här ansöker du

För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du söka och uppfylla kraven både för anställning på Älmhults kommun och för studier på Högskolan Kristianstad. Antagningen och rekryteringen sker under våren 2021.

Från den 15 februari kan du söka tjänsten hos oss och söka till utbildningen. Tänk på att du behöver ansöka till både oss på kommunen och till högskolan.

  • Arbetet söker du via sidan Lediga jobb. Bifoga CV, personligt brev och en bekräftelse på att du sökt utbildningen på högskolan.
  • Utbildningen söker du via Högskolan Kristianstads hemsida. På högskolans hemsida väljer du den anmälan som hör till Älmhults kommun. Läs mer på Högskolan Kristianstads hemsida Länk till annan webbplats..

Kontakt

Emmelie Lind Svensson, HR-specialist, 0476-55307

Till toppen