Förslag från medborgare

Har du synpunkter på kommunens verksamheter eller förslag på hur kommunen kan bli bättre? Välkommen att skicka in dem till oss!

Vi tar emot synpunkter och förslag från dig som är engagerad i kommunens utveckling, oavsett om du bor i kommunen eller inte. Vi uppskattar om du lämnar namn och kontaktuppgifter så att vi kan kommunicera med dig om dina förslag och synpunkter, men respekterar om du vill vara anonym.

På denna sidan publicerar vi inkomna förslag eller synpunkter och även hur de hanteras. Om det behövs, redigerar vi i det som publiceras för att inte visa sekretessbelagda uppgifter.

Material som kan antas strida mot gällande lagar kommer inte att publiceras.

Synpunkter, förslag, klagomål med mera får inte innehålla:

 • Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar
 • Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier
 • Olovliga våldsskildringar eller pornografi
 • Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet
 • Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material
 • Svordomar eller obscena ord
 • Reklam för produkter och tjänster från privata företag

Material som bryter mot dessa regler kommer att avvisas. De kommer inte att hanteras och kommer inte heller att publiceras.

Inkomna förslag

Här nedan kan du ta del av alla förslag som inkommit.

Visa endast förslag med status: under handläggning - avslutad

 • 2020-05-29

  Squaredansstugan Haganäs


  Hej!
  Det är bedrövligt att se hur den gamla Squaredansstugan i Haganäs förfaller mer och mer. Grinden har stått öppen i månader, och nu är även ytterdörren öppen, skräp överallt och inredningen är helt sönderslagen. Snälla, agera direkt på detta!!! Sätt åtminstone lås på ytterdörr och grind så ingen går in och förstör ännu mer! Hur är det möjligt att detta händer utan åtgärd från er sida? Vad har ni för plan för stugan framåt?

  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2020-05-28

  Cykelväg


  Hej
  Jag önskar att kommunen åtgärdar cykelvägen utmed GEMÖ skolan. Cykelvägen på båda sidor Skolgatan ned till Atteviks är i behov av omsorg. Rötter har skapat besvärliga gupp på vägen som ibland gör det rent av farligt att cykla.

  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2020-05-27

  Utegym Västra Bökhult


  Har ett förslag på att kommunen kunde bygga ytterligare ett utegym. Mitt förslag är på kullen bakom lekplatsen i västra Bökhult. En bra plats i anslutning till det trailspår som finns intill.
  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2020-05-27

  Gemenskapspunkt Möckelns bostadsområde


  Hej,
  Jag skulle vilja att det sätts upp 2 nät bakom fotbollsplanen som ligger inbäddad i Möckelns bostadsområde. Bakom ena målet föreslår jag att man samtidigt planar ut och tar bort växtligheten, som vi nu kört ned med röjsåg, då det är fullt med taggiga buskar där barnen spelar och leker.
  I samband med detta så skulle det kunna byggas en liten grillplats och ett antal bord där man kan sitta. Området har livats upp de senaste åren med en stor ökning av barnfamiljer och det är mer liv och
  rörelse. Varför inte ta möjligheten att skapa ytterligare en gemenskapspunkt där medborgare i alla åldrar kan umgås.

  Vid behov finns det frivilliga i området som kan tänka sig att hjälpa till, dock behövs finansiering(inte hög) till detta projekt.

  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2020-05-27

  Besökare


  Hej
  Jag tycker ni ska följa ang alla Danskar som kommer Älmhults kommun till sina stugor som Markaryd kommun gör,dom kan ju lika väl komma hit med smitta från Danmark. Tycker detta är jätte konstigt att alla får komma till Sverige från andra länder men inga Svenskar får lämna landet.
  Mvh Anonym som inte har emot några Danskar men inte just nu i Corona tider.

  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2020-04-29

  Basketkorgar på Elmeskolans skolgård


  Hej! Har gått förbi Elmeskolan nu i flera månader och ställer mig frågan varje gång. Hur kan man sätta upp en så fin basketplan, utan nät i korgarna? Det är som att göra ett halvfärdigt bygge. För dem som inte vet så är själva nätet en viktig detalj när man spelar basket. Mvh Jennie Hohenthal
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2020-04-29

  Utegym Diö


  Jag har ett önskemål om ett utegym i Diö, liknande det i Eneryda. Ett förslag på placering är på den gamla grusplanen bredvid fotbollsplanen. Där borde det finnas en bra startpunkt med underlaget och möjligheter att dra in belysning från intilliggande cykelväg. Så kan utegymmet användas även vintertid.Med vänlig hälsning JennyTacksam för feedback på mitt förslag.
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2020-04-28

  Uthyrning av kommunens elbilar


  Att göra det möjligt att hyra kommunens elbilar på kvällar och helger när kommunen själv inte använder dem. Det vore bra för alla, kommunens ekonomi, invånare som inte äger någon bil samt andra bilägare som vill prova på att köra elbil. Finns det något som omöjliggör
  detta förslag?
  Med vänlig hälsning, Nyinflyttad
  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2020-04-14

  Parkeringsplats i Diö!


  För några veckor sedan plockades soptunnan bort vid parkeringsplatsen mitt i Diö. Även toaletterna är stängda. Nu ser man konsekvenserna av detta. Nu kastas det lite av varje in i buskarna och ner i sjön, Det är en lång sträcka längs parkeringen och även från bryggan och ut i vattnet som behöver rensas. Nu börjar den årstiden då många stannar med husbilar, husvagnar och lastbilar och då räcker inte en liten papperskorg. Nu använder folk detta område som en ny soptipp. Sätta upp skyltar att inte kasta skräp gör ingen nytta.
  Spara pengar, men vad kostar detta naturen. Sätt upp soptunnan i gen!

  Status: Avslutad
  Läs mer • 2020-04-14

  Naturupplevelser


  Hej! Appen naturkartan har jag i min mobil . Med den har jag hittat många fina naturområden, promenadstigar och vandringsleder runt om i Sverige.. När man slår på Kronobergs län visar Naturkartan ingen aktivitet i Älmhultsområdet, inga
  vandringsleder, naturreservat, fiskeplatser etc etc.
  https://naturkartan.se/sv/search?utf8=%E2%9C%93&search%5Bplace_autocomplete%5D=administrative_area%23Kronobergs+l%C3%A4n&search%5Bplace%5D=Kronobergs+l%C3%A4n&search%5Bguide_id%5D=&search%5Bquery%5D=vandring&search%5Baccessibility_types%5D%5B%5D=&commit=S%C3%B6k
  Mitt förslag är helt enkelt att Älmhultsområdet ska synas på denna app. Hälsningar Paul Johansson

  Status: Under handläggning
  Läs mer