Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Det görs stora satsningar på skolan i Älmhult. Det finns ett rikt utbud av såväl kommunala skolor som friskolor. Valmöjligheterna är många.

I Älmhult finns en internationell skola, från förskola till årskurs 9, som är IB-certifierad och där all undervisning sker på engelska. Den internationella skolan växer i takt med efterfrågan.

Nyheter inom barn & utbildning


 • Utbildningsnämnden sammanträder


  Utbildningsnämnden sammanträder onsdagen den 27 januari 2021 klockan 8.30 i kommunhuset, sammanträdesrum Linnésalen. Obs Möter sker på distans.Sammanträdet är inte öppet för allmänheten.Handlingar till sammanträdetPDF (pdf, 7.8 MB).Följande ärenden kommer att behandlas.
 • Älmhults kommun byter entreprenör för skolskjuts


  Den 1 januari 2021 byter Älmhults kommun skolskjutsentreprenör till Flexbuss. Resor och service kommer att fungera på samma sätt som tidigare, den stora skillnaden är att det blir andra bussar.
 • Dags att välja skola inför årskurs 7


  Inför årskurs 7 ska alla elever i Älmhults kommun välja skola. Som vårdnadshavare gör du detta vi kommunens nya e-tjänst senast den 1 mars 2021.
 • Barn i Älmhults förskolor tar del av Sagobygdens ”Skapande förskola”


  Barnen på Liljebackens förskola står beredda ute på gården och väntar förväntansfullt på att den mystiska sagolådan ska öppnas. Tine Winther, berättarpedagog, välkomnar barnen och är redo att ta med dem in i ett spännande äventyr i sagornas värld. Det är första gången Älmhults kommun har ansökt om medel för skapande förskola. Samtliga 18 kommunala förskolor deltar.
 • E-tjänst för förskola och fritidshem stängs tillfälligt


  Vi håller just nu på att göra en större uppgradering av vårt verksamhetssystem för förskola och fritidshem. Det innebär att vår e-tjänst kommer att vara stängd mellan 16 november och 29 november. Relaterat

E-tjänsteportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bläddra och ansök bland kommunens alla e-tjänster

Kontakt

Utbildnings-

förvaltningens

expedition

tfn 0476-550 00
e-post utbildning@almhult.se

Besöksadress

Stortorget 1

Postadress

Box 501, 343 23 Älmhult